Randomnesses #1

3:00:00 AM

Photobucket 





 Hula hula hulaa all invisible readers ! I'm coming back since I'm pretty boring staying home alone no I mean ALONE. Can you imagine how sucks my life living in this (not-so) enormous house by myself no I mean MYSELF ? Like, you go downstairs there's nobody except you, you go kitchen there's nobody except you, you go toilet there's nobody except you (haha of course you go to toilet alone xD) Or you didn't? .................jk.


 Ok cukuplah aku 'skipping' memandangkan maktab aku dah bertukar taraf ke IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) yang menampilkan pembelajaran ala-ala Cambridge (wow kelasss gitu) aku pon ke mengubah cara aku bercakap kepada yang (wow kelasss gitu). *sebarang kesilapan adalah disengajakan ;D*


 Haish, ceritanya macam ni, aku nak spell benda alah international bla bla bla tu kasi betul je. Sebab selama ni aku selalu cakap salah, macam International Genius Classy mende mende alah bagai aku silap cakap sampai semua orang gelak. haha maluuu. Sekarang baru boleh spell betul-betul. ihik xD


 Dan sebenarnya aku tak terlibat pon dalam program IGCSE tu. hakhak. Yang terlibat tu Form 1 yan baru masuk maktab je, diorang continue sampai habis belajar. Pastu akan berlarutanlah ke Form 1 tahun depan. Kami Form-Form lain tak sempat merasa. eheh. gila menyibukk aku. Diorang 'skipping' aku pon nak 'skipping' jugak hehehe. Tak salah pon, kan? *wink*


 And enough, post ni dipenuhi dengan gelak gedik aku. haaa, why I've been acting so strange lately? haisyoooo -.-





 Actually aku nak cerita betapa boring tahap gabannya aku duduk kat rumah ni sorang-sorang. Apa? Takut? Aku tak takut. Malam-malam abang aku balik kerja so dia ada kat rumah so aku tak takut........ sangatlah. huhu. Mama? She's at Japan having such a wonderful time with my brother and her fiance haaaaa it's not like that actually. Mama pergi Jepun sebab tengok abangku lagi satu naik pentas ambik graduasi. Err... pedulikan ayat berbunyi cam pelik tu. Haa, the point is my brother was graduate ! Ewah !


 Tapi tak bestnyaa tak dapat ikut mama pergi Jepun. Well, ada sebab-sebab tertentu aku tak boleh pergi. Pendek kata, bukan rezeki aku kott kali ni. Takpela, tapi sakit hati tu ada rasa jugakla, huhu. Nak buat macam mana dah tak puas hati. o.O


Then, datang satu topik baru. Aku dan kawan aku kat maktab, Afifah, ada terjumpa brochure AFS Exchange Student kat library waktu kemas-kemas buku dekat rak. Nak dijadikan cerita, kitorang pon bawak balik sambil baca brochure tu. Dalam brochure tu tulis lah, kalau nak maklumat lebih lanjut, layari www.afs.org. Kami cadang waktu balik rumah nanti bukak internet pergi cekidout-cekidout la kann.


Pastu balik rumah (sekarang ni) check la laman web tu. Oh, dia ada tawarkan program exchange student untuk banyak negara. Automatically lah aku pergi check untuk negara Jepun kann. (hehe) Aku jumpa program intensif untuk ke neara Jepun selama 4 minggu + macam tu lah pada bulan Disember tahun ni. Ok, tengok fee dia kann, wow, I mean, WOWWWWW! Melompat sampai pecah siling rumah aku lahh kann, bayangkan berapa ringgit?


RM 14,000.00 tuh! Untuk 4 weeks program? Tapi bila fikir balik, no wonder. Negara pon negara Jepun tu. haha. Buat lawak betul aku ni. Habis siling rumah pecah. Mak aku balik karang mesti dia kasi hand-to-hand combat. Oh nooo!






Pastu aku cuba contact abang aku kat Jepun. Tak sangka boleh dapat contact kan. Ingatkan line tak sampai, uhuhuhu. Pastu mintak lah dia pass kat mama, actually nak tanya pasal program tu lahh. Mama recommend dekat aku, tak payah pergi lahh. Tapi, haha, biasalah aku, pujuk jugak mak aku kasi aku pergi jugak. Yelah, peluang cuma sekali. ;P


Pastu mak aku kata, dia balik rumah nanti dia bincang dengan aku. Aku pon kata no hal lah. Bila mak aku pass kat abang aku balik, abang aku kata la aku ni muda lagi. (15 years old? That's makes sense! xD) Tunggu lepas Form 5 nanti baru pergi tak boleh ke? Aku pon, balaslah dengan gelak gedik aku. hahahaha. Pastu dah. Habis.


So, aku pun sebenarnya berbelah bahagi ni. Bila waktu sesuai yang aku patut pergi, tahun ni ke, lepas Form 5? Aku rasa lebih baik lepas Form 5. Sebab dalam tempoh masa aku nak ke Form 5, aku boleh belajar bahasa Jepun sampai fluent. Sebab korang kan tau, orang Jepun tak reti BI. For better communication, we must fluent in Japanese lah. Lagipun cikgu bahasa Jepun pon ada nanti nak ajar aku, abang aku yang graduate tu lah! hahahahaha xD


Okay, I think that's all for now. Lack of idea, really. See you soon, wassalam. ;)

You Might Also Like

0 obliviators

Great Legacy

Sticky Notes

elite reader(s)