Prep oh prep :]

3:03:00 PM

Photobucket




actually, taknak cerita pasal prep pon. haha, mampus pi kat dia la,, bak statement gangster cikgu saya. :D just nak rewind balik peristiwa silam yang tak berapa penting pon. =.=v


14 / 01 / 2012

Semalam, cuti. :D kami tak buat apa-apa pon. Melainkan gosip menyembang. :P Seorang roommate saya sakit, demam. :( Kesian dekat dia kann? Tapi tak apa, time usrah, dia dan ada seorang lagi kawan ni pergi sick bay. Rehat lah katakan. :]


Cikgu bagi dia kool fever. Ala, yang budak-budak kecik selalu pakai tu. :D * jangan marah tau. :P Lepas tu, punyalah dia suka dekat kool fever tu. Asyik pakai 24-jam, tak mau tanggal lansung. Dia kata benda alah tu sejukk, dia sukaa. Apa-apa jela, minahh. :)


Oh, baru saya ingat! Sebelum pergi usra, ada seorang lagi roommate saya kahwin. haa, jangan terkejut tau! Dia kahwin tiga! [guna jari] satu, dua, TIGA! haha, silalah percaya! :D


Ceh, the real thing is, kami make-up kan dia. Kebetulan seorang kawan saya ni beli bedak muka, nak rasmilah katakan, kami pun pergi tepek dekat muka dia. haha :D Jadi mak andamlah kami-kami ini jawabnya. :)


Petang tu pulak, ada sesi fotografi. Taktau la pulak untuk apa. Masa tu saya baru balik dari toilet. Kawan saya pulak kalut, Cepat, Adibah! Fotografi nak stat dah! Kalutlah siap-siap. Lepastu pergi blok sebelah. Kena beratur, sampai akak tu seru nama saya. Lepastu kena duduk atas kerusi, senyum. KLIK! Lepastu boleh belah. Sebelum membeli belah, usha dulu kawan-kawan lain posing, [bajet] cun gitu. :P


Malam tu pulak kami jadi pink metal. ( Eheh, pink metal baik, okiee? :] ) Semuanya serba pink. Eww? Ada siapa-siapa yang rasa geli? Fine. Boleh belah. :P Actually, kami bukannya minat pink pon. Nak buat macam mana, cadar katil n bantal n selimut untuk pelajar puteri memang berwarna pink. Paranormal perkara normal lah tu kan?? :D Okey, lepas light off, kami jadi witch dekat hogwarts. Cuma costume kami warna pink. haha. :P


hari ni pulak, baru tadi kawan saya kutip bunga kemboja. Kemboja? Saya bagi warning dah jangan bawak balik asrama. Bahaya. hee, tapi ada la pulak seorang budak lelaki kelas saya ni pi sarung bunga kemboja dekat telinga dia. Sengal, sial. hehehe.


Okey, yang ni pulak tak termasuk dalam cerita kat atas ni. Saya tak ingat tarikh bila, tapi 3,4 hari kott sebelum balik raya cina ni. Bekalan air putus! :( huwaa, pergi merantau sampai blok hujung nakkan air. Lepas kami sedar akan kewujudan paip bomba setiap blok dan aras, kami menimba air di situ. heh, pengalaman yang tak terduga. ;)


hmm, tu je kott peristiwa yang tak penting tapi diingat oleh saya. haha, okeyy, nanti saya sambung merapu lagi. Wassalam. :)




You Might Also Like

2 obliviators

Great Legacy

Sticky Notes

elite reader(s)